General

Τον Νοέμβριο του 2006 μετά από μία εμπεριστατωμένη μελέτη, ξεκίνησε η κατασκευή του Οινοποιείου κάλυψης 3.300 τμ σε ένα αγροτεμάχιο 35 στρεμμάτων.

Το Δεκέμβριο του 2007 ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει, χώρο παραλαβής πρώτης ύλης, οινοποίησης και εμφιάλωσης. Τις αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων. Το χημείο και χώρο πειραματικών μικροοινοποιείσεων. Το υπόγειο κελάρι-κάβα 900 τμ με πλυντήριο βαρελιών. Αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και έναν χώρο όπου προβάλλονται-πωλούνται, εκτός από τα κρασιά του κτήματος, και άλλα τοπικά προϊόντα.

Το επισκέψιμο τμήμα περιλαμβάνει την αίθουσα οινοποίησης και εμφιάλωσης, γευστική δοκιμή στο υπόγειο κελάρι, δίπλα στα βαρέλια και τον χώρο, όπου  τα κρασιά του κτήματος προβάλλονται και πωλούνται.

Μελλοντικά θα λειτουργήσει ο χώρος προβολής του πολυθεάματος, η  αίθουσα γευστικής δοκιμής με την υποστήριξη  επαγγελματικής κουζίνας και ο υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων δίπλα στον αμπελώνα που περικλείει το οινοποιείο.

Η σημερινή δυναμικότητα του Οινοποιείου «Κλαούντια Παπαγιάννη» είναι 200.000 φιάλες με δυνατότητα αύξησης της παραγωγής  μέχρι 800.000 φιάλες.

Οι εξαγωγές προς την Αμερική, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κύπρο και άλλες χώρες καλύπτουν σήμερα περίπου το 30% της παραγωγής, ποσοστό εντυπωσιακό για νεοεμφανιζόμενο κτήμα.

Το Οινοποιείο του Κτήματος είναι ανοικτό σε επισκέψεις από τις 8:00 έως τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού.

 

Φωτογραφίες
http://www.goodsandmore.nl/info/onze_wijnhuizen/claudia-papayianni/

 

Περισσότερες πληροφορίες - Επικοινωνία

ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ & ΣΙΑ ΕΕ
ΤΘ 49 63074 Αρναία Χαλκιδική
+30 23720 23120

e-mail: claudie@otenet.gr

http://www.cp-domaine.gr

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment