Κοντινές Περιοχές

Κοντινές Περιοχές

Things to do - general

Η επίσκεψη σε κοντινούς προορισμούς, ενώ κάνετε τις διακοπές σας στην Ασπροβάλτα και τα Νέα Βρασνά μπορεί απλά να αποδειχθεί το κερασάκι στην τούρτα … όχι μόνο γιατί θα κάνουν τις διακοπές σας πιο ποικιλόμορφες και διασκεδαστικές, αλλά γιατί μπορείτε να εμπλουτίσετε και τις γνώσεις σας. Ειδικά με τους περιοχές, όπως τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τη Χαλκιδική.

Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής για τους τουρίστες, Μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο κατά μήκος της παραλίας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα, ενώ άλλα μπορεί να είναι λίγο πιο πίσω.

Η πλατεία Αριστοτέλους, η πιο διάσημη πλατεία της Θεσσαλονίκης, περιβάλλεται με πολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα. Αν πάτε στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο, ίσως το πιο βολικό πάρκινγκ που μπορείτε να βρείτε είναι στην ελκυστική πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στον παραλιακό δρόμο. Ο Λευκός Πύργος, ένας πρώην βυζαντινός πύργος, προσφέρει την καλύτερη πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης, καθώς και μια έκθεση αφιερωμένη στην ιστορία της πόλης. Εδώ, μπορείτε επίσης να μάθετε την προέλευση του ονόματος της πόλης.

Αν αποφασίσετε να αφήσετε τη βόλτα κατά μήκος της παραλίας για την επόμενη φορά και να περπατήσετε μέσα στην πόλη, μπορείτε να βρείτε μια σειρά ελκυστικών μουσείων και μνημείων για να δείτε. Οι Ορθόδοξες εκκλησίες, της Αγίας Σοφίας, της Παναγίας Φανερωμένης και του Αγίου Δημητρίου είναι τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κτήρια, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, η Αψίδα του Γαλέριου και το Βυζαντινό Κάστρο θα σας αφήσουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Καβάλα

Η Καβάλα είναι μια άλλη σημαντική πόλη στη βόρεια Ελλάδα, δίπλα στη θάλασσα, που κυριαρχείται από ένα κάστρο στην κορυφή του λόφου στον κέντρο της πόλης. Άλλα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Καβάλας είναι οι Καμάρες, το υδραγωγείο και την πλατεία που διαθέτει ένα άγαλμα ενός Τούρκου που γεννήθηκε στην Καβάλα, ο οποίος ήταν δημοφιλής ως κυβερνήτης.

Στην περιοχή της Καβάλας βρίσκονται εξαιρετικά αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία. Η αρχαία πόλη των Φιλίππων, η οποία είναι εξαιρετικά διατηρημένη,  σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τους Φιλίππους, ένα παρεκκλήσι και ένα ιερό σηματοδοτήσει το μέρος όπου βαφτίστηκε η πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, η Λυδία.

 

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα στην περιοχή αυτή τη στιγμή.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.